Blended-learning

Blended learning, het nieuwe leren

Ooit gehoord van Blended learning? Het is een term die steeds meer wordt gebruikt in het werkveld maar ook in het onderwijs. Of we nu jong of oud zijn, ons hele leven blijven we leren. Van elkaar, van situaties maar ook over onderwerpen die we nodig hebben in ons beroep. Hiervoor moeten we blijven leren. Vroeger gebeurde het opdoen van kennis vaak maar via een kanaal. Tegenwoordig bestaan er ontzettend veel kanalen maar ook manieren en methodes waar wij onze kennis vandaan kunnen halen. We kunnen deze kennis los, afhankelijk van elkaar bekijken maar dan wordt er naar onze mening niet voldoende uitgehaald. Bij Blended learning worden alle vormen van leren samengevoegd en worden onafhankelijk van elkaar gemaakt. Hierdoor kunnen de beste en meest optimale resultaten worden bereikt.

Vormen van leren

Leren gebeurt door verschillende vormen die worden aangeboden, verschillende kanalen. Je kunt hierbij denken aan klassikale training of e-learning modules maar ook aan Webinars, White papers, YouTube-filmpjes, kennisbijeenkomsten, coaching sessie, etc. Alles waar er kennis opgedaan kan worden is een “vorm” van leren. Bij Blended learning worden al deze vormen dus samengevoegd.

Voor wie is Blended learning geschikt?

Of beter nog, voor wie is Blended learning niet geschikt? Het gemixt leren is eigenlijk geschikt voor een ieder die ook maar enige kennis wil opdoen. Of dit nu op school is, in het werkveld of misschien wel gewoon thuis. Het is een geschikte manier voor iedereen. Ook scholen of bedrijven kunnen het perfect inzitten op locatie. Het zorgt ervoor dat hoe groot de organisatie misschien ook wel is, iedereen toegang heeft tot de kennis op elke soort mogelijke manier die ook maar gewenst is.

Voordelen van Blended learning

Ieder persoon leert op zijn of haar eigen manier. De ene persoon is visueel ingesteld, de ander auditief. En dat is een ontzettend belangrijk gegeven. Ben je een visueel persoon dan zal je klassieke training een stuk minder snel oppakken dan een auditief persoon maar is dat erg? Nee, dat is alles behalve erg. Ieder persoon heeft zijn of haar kracht en daar moet naar worden gekeken. Aansluitend op de persoon moeten leerkanalen worden aangeboden om zo efficiënt en effectief mogelijk de kennis aan te bieden. Daarvoor een Blended learning ideaal voor!

De toekomst

Met een blik op de toekomst is deze vorm van leren eigenlijk niet meer weg te denken uit het toekomstbeeld. Het wordt een vorm van leren die menig bedrijven en kenniscentrum aan gaat bieden aan een ieder die daar behoefte aan heeft.

Posts created 28

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven