woning

Een klein verschil aan de woning met groot resultaat

Tegenwoordig bouwen ze complete wijken met huizen die allemaal op elkaar lijken. Aan de buitenkant wijkt niks af van het huis van de buurman. De woningen worden zo opgeleverd dat je er ook aan de buitengevel niet veel mee kunt doen. Vaak zijn alle woningen zo uitgetekend dat er geen haar verschilt met de woningen van een paar blokken verderop. Ik zelf vind het altijd een keuze, ik hou ervan als je huis persoonlijkheid uitstraalt maar een ander vindt het juist fijn dat alles gelijk is in de wijk.

 

 

 

Toch een persoonlijke touch toevoegen?

Toch zijn er wel mogelijkheden om je huis net even wat persoonlijker te maken. Zo kun je je voortuin helemaal anders inrichten en andere stenen en planken plaatsen maar je kunt er ook voor kiezen om iets met je raamkozijnen te doen. Met je raamkozijnen? Ja dat kan echt. Je kunt ze uiteraard verven ook al zijn ze van kunststof maar je kunt er ook voor kiezen om de omheining van je kozijn te “versieren” met tespa platen. Een tespa plaat is namelijk in allerlei kleuren te verkrijgen en is weerbestendig en brandveilig.
Het is gemaakt van een sterke vlakke plank die gemaakt is van hars op houtvezels. Zo is de hout beschermt en vraagt het ook geen onderhoud. Daarnaast zal de tespa plaat ook niet verkleuren.

 

 

Het verschil

Je kunt ervoor kiezen om alleen een randje te voorzien van een tespa plaat maar je kunt er ook een complete dakkapel mee bekleden. Het is maar net wat je mooi vindt. Zo hebben mijn zus en zwager ervoor gekozen om beide dakkapellen te bekleden in een donkere kleur. De kozijnen zijn spierwit dus dat vonden zij een mooi contrast. De buren van mijn zus en zwager hebben er juist voor gekozen om voor een lichte houten kleur te gaan, dat viel meer bij hun in de smaak. Het mooiste van de tespa platen is gewoon dat je het naar eigen smaak kunt gebruiken.
Als ik nu de wijk in rijd zie ik allemaal dezelfde huizen staan. Wanneer ik bij mijn zus voor de deur sta zie ik wel echt veel verschil. Het huis straalt meer luxe uit en lijkt ook wel veel meer verzorgd. Het was dan wel een kleine investering maar waarschijnlijk haal je dat met de verkoop er dubbel en dwars uit. Daarnaast is het ook een makkelijk herkenningspunt wanneer je aan komt rijden. Ik kijk niet meer naar huisnummers maar alleen nog maar naar de dakkapellen, haha.

Posts created 28

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven