suiker

Een suikerfeest voor kinderen

Voor de diabetes club, speciaal opgericht voor kinderen, proberen wij minimaal 1 keer in het jaar een evenement te organiseren. Op deze dagen willen wij kinderen laten merken dat het leven net zo leuk kan zijn als het leven van een kind zonder diabetes. Zo krijgen kinderen alsnog snoepgoed en lekkere dingen maar dan allemaal gebaseerd op weinig suikers en koolhydraten.
Wij hebben nu al 6 keer een evenement georganiseerd en het is een groot succes. Ouders complimenteren ons ieder jaar weer voor de organisatie en kinderen hebben de grootste glimlach op hun gezicht. Daar doen wij het als vrijwilligers graag voor.

 

 

Evenement in 2019

Meestal houden wij het evenement in de maand augustus of september, het is eigenlijk maar net hoe de zomervakantie valt. We plannen het juist graag in de vakanties in zodat kinderen niet zitten met sport of andere buitenschoolse activiteiten. De grootste uitdaging is dan wel toch altijd de evenementenlocatie. Het is namelijk voor belang dat er voldoende parkeerplek aanwezig is maar ook zeker dat het goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. Vooral kinderen hebben vaker last van lichamelijke klachten bij diabetes, waar wij dus echt rekening mee moeten houden.
De vorige 2 evenementenlocaties waren helaas dit jaar al bezet, dus we staan nu wel echt voor een uitdaging. De evenementenlocatie moet ook groot genoeg zijn, jaarlijks komen er gemiddeld 60.000 kinderen en ouders op het evenement af.

 

 

Organisatie, alle koppen bij elkaar

Uiteindelijk was de evenementenlocatie gelukt, we gingen dit jaar naar Utrecht. Groter dan ooit, wie weet krijgen we dit jaar nog meer kinderen en ouders op het evenement. Om dit jaar ook weer een groot feest te kunnen realiseren zijn de vrijwilligers behoorlijk druk bezig met het ophangen van posters door heel Nederland in ziekenhuizen, huisartspraktijken en speciale diabetes spreekuren. De posters zijn kleurrijk en trekken dus ook zeker kinderen aan.
Al hoewel het evenement speciaal voor kinderen met diabetes is, hebben wij dit jaar ook duidelijk aangegeven dat wij het leuk zouden vinden dat ook de broertjes en zusjes mee mogen feesten tijdens het evenement. Afgelopen jaren wilde wij dit niet omdat anders de locatie gewoon de klein zou zijn. Dus nu kan het hele gezin er een feestelijke dag van maken.
Alle vrijwilligers zijn helden, zonder hen was het gewoon nooit gelukt om dit soort dingen te organiseren. Aangezien wij een klein budget hebben voor dit soort evenementen zijn wij altijd dankbaar voor mensen die zich zo hard in zetten voor alleen de glimlach van een kind. Echt toppers zijn het!

Posts created 28

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven