Het recept voor een heerlijk avondje bankhangen

Je kent het wel, na een lange werkdag plof je thuis op de bank. Het avondeten heb je achter de kiezen, en wat nu? Je bent moe van de dag. Je hebt je voorgenomen om nog naar de sportschool te gaan, maar hebt er geen puf meer voor. Dan kun je er maar beter het beste van maken! Geen inspannende activiteiten meer voor jou maar een heerlijk avondje bankhangen. Zorg daarom dat je hierop voorbereid bent door de volgende dingen in huis te hebben:

Een scherm

Bij een avondje bankhangen denken we al snel aan het kijken van een film of serie. Deze kun je kijken op de TV op je TV kastje, maar nog gaver is om deze aan het plafond te bevestigen met een TV plafondbeugel. Zo kun je jouw TV in een ideale positie plaatsen. Ook kun je vanaf je tablet of telefoon kijken, maar het scherm is een stuk kleiner. Knijpen met je ogen past niet in het recept voor een heerlijk avondje bankhangen.

Eten en drinken

Bij een avondje bankhangen mag lekkers niet ontbreken. Simpele chips en nootjes gaan deze avond niet speciaal maken, dus tijd om creatief te worden. Popcorn is een klassieker die je zelf kunt poffen in de pan of magnetron, of kant en klaar in de supermarkt kunt kopen. Ook zijn nacho’s met guacamole, zure room en cheddar kaas heerlijk en snel gemaakt. Bij al dit lekkers hoort een drankje. Met een ruime keuze aan soorten speciaalbier is er altijd wel één die bij je past. Zoet, bitter, fris, zwaar, voor ieder is er wat wils. Geen fan van bier? Geen probleem want een cocktail voelt ook feestelijk om te drinken en kost weinig tijd om te maken. Voor een Pina Colada heb je alleen rum, kokosmelk en ananassap (pak) nodig, voor een tequila sunrise alleen tequila, sinaasappelsap (pak) en limonadesiroop en voor een gin tonic maar 2 ingrediënten.

Accessoires

Maak het jezelf comfortabel door de juiste accessoires aan te schaffen. Zorg dat er voldoende kussens op de bank liggen zodat je weg kunt zakken. Een fluffy dekentje is heerlijk om onder te kruipen of je achter te verstoppen bij het kijken van een enge film. Ook een poef is een aanrader om je benen op te leggen en comfortabeler dan je bijzettafel.

Offline

Om volledig te kunnen ontspannen tijdens een bankhang avondje moet je niet afgeleid worden. Mailtjes van werk, appjes van familieleden of likes op Facebook, deze berichten gaan je afleiden. Tijd om die telefoon op vliegtuigstand te zetten en je laptop af te sluiten. Het is nu you-time.

 

Posts created 28

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven