Dames sneakers

Mijn sneakeradvies

Vandaag had ik het met mijn vriendinnen over de ideale dames sneakers,  hoe die eruitzagen, wat je ermee kon doen, etc. We kwamen tot een aantal conclusies; de ideale dames sneakers zijn namelijk modieus, makkelijk schoon te maken, en effectief. Met effectief bedoelen we dan, makkelijk om op te lopen. Dus veerkrachtig, stevig gemaakt, waterdicht, en dat soort details.
Hoe we precies op dit onderwerp waren gekomen weet ik niet zeker meer…het begon met een grap over een nieuwe high couture ontworpen sneaker in een magazine. Dit was een plateau sneaker met een gat in het midden gezaagd, waardoor het leek alsof de sneaker een hoge hak had, in plaats van een dikke zool. Zo kon je de sneaker ook ineens zien als een ‘hak’. Hoewel multifunctionele sneakers heel cool en futuristisch klinken, gaan wij toch voor de simpele en eenvoudige klassieke sneaker. Veters, dikke rubberen zool, en een goede ondersteuning van de voet. Het liefst in pasteltinten.

 

De klassieke sneaker was een aantal jaren terug even ondergesneeuwd door een nieuwe variant; het merk  Isabel Marant maakte namelijk sneakers voor vrouwen, met een twist. Ze gaf ze namelijk een hoge sleehak, waardoor je (comfortabel) op hakken liep. Dit ontwerp moet je wel aanspreken, aangezien het vrij innovatief is. De schoen is een hoge laars, met een sneaker ‘hoofd’ en een sleehak ‘nek’. Zo loop je wel alsof je op hakken loopt, maar ziet het eruit als een verhoogde sneaker. ook zitten er geen veters in dit ontwerp, maar maak je de schoen vast met drie stroken van klittenband. Al met al een opmerkelijk design. Zou je er daadwerkelijk op kunnen rennen, of sporten? Of is het meer als een hak bedoelt maar met een sportief tintje? We kwamen er niet uit.

Mijn lievelingssneakers zijn vaak wit, verend en modieus. Ik vind alle witte sneakers mooi, mits ze redelijk eenvoudig zijn. Ik heb op dit moment drie paar witte sneaker, die ik afwissel. Twee met veters en een met klittenband. Helaas zijn deze moeilijk wit te houden. De een is gemaakt met een soort glanslaag eroverheen, dus daar veeg je modder en troep snel vanaf, maar  de andere twee zijn van stof. Daar ze niet erg duur waren, heb ik ze mettertijd gewoon vervangen door dezelfde versie, maar dan nieuw. Nieuwe witte sneakers zijn nonchalant en staan overal bij, of het nou onder een rokje is, een zomers jurkje of een broek.
Sneakers kunnen altijd!

Posts created 28

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven