tweedehands fietsen

Waardoor zijn tweedehands fietsen zo populair?

Nederland staat ook wel bekend als een echt fietsland. Zo goed als iedereen heeft wel de beschikking over één of meerdere fietsen. De fiets is het ideale vervoersmiddel voor de kortere afstanden. Zelf ben ik ook een groot liefhebber van fietsen. Ik probeer elke dag wel een aantal kilometer te fietsen. Zo kom ik vrij eenvoudig aan mijn minimale dagelijkse inspanning. Het is bovendien erg goed voor mijn conditie. Echter heb ik door de jaren heen al enorm veel fietsen versleten. Laatst was het ook weer de hoogste tijd om een nieuwe fiets te kopen. Ik had mijn oude fiets namelijk al bijna tien jaar en deze was echt aan vervanging toe. Normaal gesproken zou ik voor een nieuwe fiets uit de winkel kiezen. Maar ik werd een paar weken terug geadviseerd om een kijkje te gaan nemen naar de tweedehands fietsen, want die zouden veel voordeliger zijn.

Tweedehands fietsen zijn een stuk goedkoper

Een groot voordeel van tweedehands fietsen is dat ze echt een stuk goedkoper zijn dan nieuwe fietsen. In veel gevallen zijn ze zelfs tot wel drie keer goedkoper dan nieuwe fietsen uit de winkel, terwijl er amper verschil is in de kwaliteit van de fietsen. Als je ervoor kiest om gebruik te maken van tweedehands fietsen kun je op langer termijn aardig wat geld besparen. Dat zou je vervolgens weer kunnen uitgeven aan andere leuke dingen. Daarnaast bestaat er altijd de kans dat je fiets gestolen kan worden, want de fiets is immers een veel gestolen object. Het zou natuurlijk erg vervelend zijn wanneer je erachter komt dat je fiets gestolen is. Maar de pijn zal nog groter zijn wanneer je enorm veel geld betaald hebt voor een fiets. Daarom kun je beter ook niet te veel geld kwijt zijn aan je fiets.

Het is bovendien een duurzame keuze

Een andere betekenis van tweedehands fietsen is refurbished fietsen. Dat betekent dat oude of kapotte fietsen volledig zijn opgeknapt en weer in een zo goed als nieuwe staat verkeren. Deze fietsen worden gerepareerd, hergebruikt en gerecycled. Het is een duurzaam proces waarbij alle fietsonderdelen optimaal worden hergebruikt. Hierdoor komen er bovendien minder oude kapotte fietsen op straat te staan en worden er minder fietsen naar de vuilstort gebracht. Dat is een groot voordeel van tweedehands fietsen. Door gebruik te maken van tweedehands fietsen ondersteun je dit duurzame proces. Draag jij ook je steentje bij aan een beter milieu?

Posts created 28

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven