private cloud

Wanneer is private cloud interessant?

Het is tegenwoordig een veel gehoorde term onder ondernemers. Ik stap over naar de cloud. Maar wat is dat nu eigenlijk precies. En is dat echt nodig als ik nog niet in de cloud zit? En wat komt er allemaal bij kijken als ik een overstap naar de cloud maak? Dat is best wel wat trouwens en het is zeker van belang om een specialist in te schakelen. Zeker als je personeel in dienst hebt of dat meerdere mensen gebruik gaan maken van de cloud omgeving. Er zijn drie varianten als je overstapt naar de cloud. Namelijk public cloud, private cloud en hybrid cloud. De grote van je bedrijf en de wensen die je hebt zijn uiteraard bepalend voor de uiteindelijk keuze. In dit blog vertellen we graag meer.

De verschillende cloud varianten uitgelicht.

De meest gebruikte variant is de public cloud. Dit is een algemene cloud omgeving waarin je een afgeschermd deel gebruikt. Binnen de public cloud kun je vaak een aantal standaard zaken regelen. Denk bijvoorbeeld aan het toekennen van de verschillende autorisaties aan medewerkers of mensen die actief zijn binnen het uitgebreid. Maar let op het zijn standaard oplossingen en als je bedrijf groter is dan kom je er meestal niet echt mee uit de voeten. Voor de echt grotere bedrijven is de private cloud vaak meer geschikt. Private cloud is een echte maatwerkoplossing en veel meer geschikt voor de grotere bedrijven. Deze hebben vaak veel meer complexe IT vraagstukken wat alleen op te lossen is met een maatwerk oplossing zoals private cloud. Het spreekt voor zich dat bij deze oplossingen een grotere investering komt kijken. Hierdoor is dit voor de kleinzakelijke markt dus ook niet echt een optie. Naast deze varianten is er ook de tussenoplossing en dit is de hybrid cloud. Hierin komen beiden cloudvarianten terug. Daardoor heb je toch een stukje maatwerk maar dan tegen een aantrekkelijkere investering dan de private cloud.

De voordelen

Allereerst maak je je IT omgeving wat flexibeler. Je kunt wat makkelijker meebewegen met alle snelle IT ontwikkelingen die er zijn. Doordat je in een online omgeving zit kan je je werkplek vaak ook makkelijker benaderen vanuit andere plekken waar internet is. Dit maakt het thuiswerken of werken op een andere locatie aanzienlijk gemakkelijker. Zeker voor jong talent die vaak veeleisend is op het gebied van plaats- en tijdsonafhankelijk werken is dit een belangrijk voordeel,

Berichten gemaakt 34

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven