Amerikaanse diners

Amerikaanse diners in Amerika – waar vind je ze?

Naar Amerika op vakantie gaan is toch een van de gaafste ervaringen die er is. De wegen zijn breed, de uitzichten prachtig, en de mensen heel aardig. Het is het ideale land om lekker te gaan touren in een comfortabele SUV. Als je dan jezelf echt een Amerikaanse ervaring wilt geven, is het tof als je naar een echte American diner kunt gaan. Deze diners kenmerken zich met een jaren vijftig inrichting en lekkere burgers. Waar vind je nou zo’n echte Amerikaanse ervaring? Ik help je op weg met drie locaties. Hopelijk kom je in de buurt van een locatie, want elk van deze drie is een bezoekje waard.

Midpoint Café – Adrian, Texas

Wie naar Amerika op vakantie gaat, moet eigenlijk wel Texas bezocht hebben. De mensen lopen er in cowboy hoeden over straat en zijn soms niet te verstaan. Midpoint Café ligt in Adrian in Texas. Het ligt precies in het midden van Route 66, de welbekende Amerikaanse route om te rijden. Vandaar dus de naam Midpoint. Rijd je dus helemaal de Route 66, dan kom je sowieso langs dit charmante café. Het heeft een klassieke Amerikaanse jaren vijftig inrichting, inclusief een jukebox. Daarnaast hebben ze heerlijke milkshakes en burgers om je buikje mee te vullen.

Sci-Fi Dine – Orlando, Florida

Het grappige aan deze diner is dat hij belachelijk is. Hij zit namelijk vlakbij de Orlando Hollywood Studio’s van Disney. Alles wat hierbij in de buurt ligt is lekker overdreven gedaan en grappig. Zo kun je er ook in de buurt gaan shoppen in allerlei Disney winkels, zoals de Dinosaur Store of een Star Wars winkel. De diner zelf is heel gek, omdat er in plaats van tafels en stoelen auto’s staan. Er staat ook een groot bioscoopscherm. Zo heb je bijna het echte drive-in-bioscoop gevoel. Best lachen om een keertje gezien te hebben toch?

Moonlite Diner – Fort Lauderdale, Florida

Dit is de echte klassieker onder de Amerikaanse diners. Van buiten is het gebouw zilver. Als je binnenkomt zie je van die rode retro stoelen, witte tegels, klassieke booths om met je gezelschap in te zitten. Zelfs de lampen aan het plafond zijn ouderwets gedaan. Fort Lauderdale ligt zelf lekker aan de oostkust van Florida, dus je kunt hier heen gaan voor je beach vibes. Miami is een klein uitstapje van 37 kilometer naar het zuiden, dus daar kun je dan ook direct naartoe. Ik wens je veel plezier met het ontdekken van deze retro Amerikaanse diner locaties!

Berichten gemaakt 34

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven