Verschillende soorten vrouwenschoenen

Onze voeten zijn een erg belangrijk onderdeel van ons lichaam. We lopen er dagelijks op en ze moeten dan ook goed beschermd worden. Daarom werd ongeveer 8000 jaar v.C. de eerste schoen al ontworpen. Deze bestond eigen alleen uit een houtenplankje met een simpel touwtje eromheen. Later werden er schoenen gemaakt van andere materialen zoals stro en touw. In het jaar 1200 werden de eerste klompen ontwikkelt. Deze werden in heel Europa al gedragen. Jaren later werden er nog verschillende laarzen gemaakt maar in 1917 werd de eerste sneaker gemaakt. En in 1900 werden de eerste pumps op de markt gebracht. Schoenen bieden bescherming tegen kou, harde ondergrond, vuil of scherpe voorwerpen.

Schoenen voor in huis

Sommige mensen vinden het prettig om op blote voeten in huis te lopen en sommige mensen houden ervan om toch ook binnen huis iets om hun voeten te hebben. Het kan allemaal. Velen van ons zullen een paar pantoffels hebben die ze na een lange dag werken lekker aan kunnen doen. Ook zijn er speciale huis sokken ontwikkelt. Dit zijn lange, wollen sokken met anti slip aan de onderkant. Want als je een gladde vloer hebt kan dit nog wel eens lastig zijn.

Schoenen voor activiteiten

Ook tijdens sporten, fietsen of wandelen zijn speciale schoenen vereist. Als je namelijk een lang stuk gaat hardlopen is het erg belangrijk dat je goede demping in je schoen hebt zitten. En zo zijn er ook speciale wandelschoenen voor dames ontwikkeld met een stevige grip zool. Als je dan op wat gladdere oppervlakken loopt ( bijvoorbeeld in het bos ) dan heb je alsnog genoeg grip. Bij Ara schoenen hebben ze een assortiment met veel verschillende schoenen.

Vrije tijds schoenen

Iedereen kiest natuurlijk zelf wat voor schoenen hij of zij draagt in zijn vrije tijd. Soms krijg je kledingvoorschriften van je werk waar je je dan aan moet houden. Maar in je vrije tijd mag je er natuurlijk zelf voor kiezen. Veel vrouwen vinden het leuk om tijdens een diner of tijdens een feestje mooie hakken aan te doen. Blokhakken lopen meestal een stuk comfortabeler dan stiletto’s. Stiletto’s hebben een hele dunne hak waardoor het soms wat onstabiel loopt. Een gewilde schoen bij veel vrouwen is ook het enkellaarsje. Toch chique door het hakje wat eronder zit maar ze lopen nog comfortabeler dan hakken. Deze heb je ook in allerlei soorten en kleuren. Van cognac kleurig tot zwart. Sommige vrouwen houden meer van wat stoerder en dan is een sneaker een hele goede optie. 

Posts created 29

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven