externe harde schijf

Hoe houdt je jouw documenten veilig?

Tegenwoordig moet er steeds meer worden nagedacht over de veiligheid van je documenten en foto’s. Privacy is niet belangrijker geworden, maar lijkt wel steeds meer een aanwezige term te worden in het dagelijks gebruik. Logisch natuurlijk, want iedereen wilt dat zijn persoonlijke gegevens persoonlijk blijven. In deze blog geef ik een aantal tips om jouw documenten en foto’s veilig te houden.

Anti virus programma

Iedereen hoort steeds vaker de verhalen dat bedrijven of hele databases gehackt worden en dat er enorm veel data op het internet terecht komt. Hier kan je als consument zelf natuurlijk weinig aan veranderen. Wat je echter wel kan doen, is het beschermen van jouw eigen computer of laptop. Deze kan je beschermen door een betrouwbaar anti virus programma te installeren en deze regelmatig een scan uit te laten voeren. Deze scant dan de data op de laptop en kijkt of er virussen of andere gevaarlijke data op de laptop staat en verwijdert deze data vervolgens. Hiermee kunt u voorkomen dat een virus de werking van uw laptop doet verslechteren of zelfs de laptop probeert over te nemen.

Bewaren van documenten

Doordat alles digitaal gaat tegenwoordig heeft iedereen ook veel meer data. Iedereen heeft duizenden vakantiefoto’s en ook enorm veel documenten worden dagelijks aangemaakt. Maar waar moet je deze documenten en foto’s veilig bewaren? Het is natuurlijk erg makkelijk om deze gewoon op de harde schijf van de computer te laten staan. Echter zitten hier ook zijn nadelen aan. Stel dat de laptop of computer in zo’n situatie kapot gaat, dan kan je alle documenten en foto’s kwijt zijn. Bovendien is deze harde schijf gelimiteerd en kan het dus zijn dat dit niet genoeg ruimte is voor al jouw bestanden. Een externe harde schijf kan hier de oplossing voor bieden. Hier kan je jouw bestanden op zetten, waardoor zij beschermd zijn als de laptop kapot gaat.

Ook wordt er vaak voor gekozen op bestanden op te slaan op de cloud. Een cloud is een soort online opslagruimte waar je jouw bestanden op kan zetten. Het online gedeelte betekent echter ook dat de cloud gevoelig is voor hacking. Jij kan hier persoonlijk geen weerstand tegen bieden behalve het gebruik van een eigen wachtwoord. Zo is het al meermaals voorgekomen dat clouds worden gehackt en er daardoor persoonlijke video’s en foto’s van bekende mensen op het internet terecht komen. Dit wil je natuurlijk niet, zodoende is het veiliger om te werken met een externe harde schijf. Deze is namelijk niet gevoelig voor hacking.

Posts created 20

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven