Alles wat jij moet weten over USB kabels

Tegenwoordig zijn wij natuurlijk overspoeld met elektrische apparaten. Elk apparaat heeft een eigen stekker. Verder zijn er stekkers voor het opladen, voor het uploaden, voor het koppelen van apparaten etc. Waarschijnlijk heb je thuis honderden stekkers liggen en heb je uiteindelijk alle stekkers in de stekkerdoos gegooid. Maar wat moet je eigenlijk allemaal weten over kabels en met name de USB kabels. In dit artikel ga ik jou alles vertellen over de USB kabel

Wat is een USB kabel

Laten we beginnen bij het begin USB staat voor Universele Seriële Bus. De kabel heeft als functie om randapparatuur aan te sluiten op je computer of laptop. Simpel gezegd is een USB kabel een apparaatje waarmee op een simpele manier andere apparatuur zoals een computermuis, hardeschijf of je smartphone op je computer of laptop aansluit. Voor de USB kabel werd dit gedaan met seriële poorten. De USB kabel heeft ervoor gezorgt dat het koppelingsproces vele male sneller gaat dan met de seriële poorten. 

Er zijn verschillende types USB kabels

Er bestaan verschillende USB kabels, deze zijn te herkennen aan de verschillende uitgangen. Zo heeft elke kabel een ander uitgang. De meest voorkomende USB kabel is de USB kabel type A. Deze kabel heeft de uitgang die in jouw laptop of computer past. Vervolgens hebben we de micro USB kabel. Dit is de kabel die is ontwikkeld voor smartphones. Door middel van deze kabel is het dus eenvoudig om jouw smartphone te koppelen met een laptop of computer. De micro USB kabel is de kleinste kabel die we kennen. De mini USB kabel in ontwikkeld om camera’s en externe harde schijven te koppelen met de laptop of computer. De nieuwste USB kabel is de USB C kabel. Deze multifunctionele kabel kan tegelijkertijd foto’s en video’s uploaden en je apparaat opladen. 

Er zijn verschillende lengtes in USB kabels

USB kabels zijn te vinden in allerlei soorten en maten. Van hele korte van 30 centimeter tot hele lange van 5 meter. Bedenk dus goed waar je de USB kabel voor gaat gebruiken. Een USB kabel die te veel draad heeft kan in de weg liggen of zelfs voor gevaarlijke situaties zorgen wanneer iemand over het draad struikelt. Een te korte kabel zorgt weer voor een beperking in de bewegingsvrijheid. Zo is het bijvoorbeeld handig om in de auto een kabel van minstens 2 meter te hebben. Op deze manier kunnen de passagiers op de achterbank ook gebruik maken van de kabel.

Berichten gemaakt 34

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven