Elektriciteitsmasten

Kies voor duurzaam leven met deze 3 tips

Steeds meer mensen en ondernemers doen het: overstappen naar een duurzaam (werk)leven. Vandaag de dag zijn er eenvoudige stappen die je zelf kunt ondernemen om je steentje bij te dragen aan het milieu. Zowel in huis als op kantoor kun je met een paar veranderingen al heel veel betekenen. Omdat duurzaamheid anno 2019 hoog op de agenda staat van de Nederlandse overheid worden consumenten en ondernemers op verschillende manieren gestimuleerd om bijvoorbeeld over te stappen op groene energie zakelijk. In dit artikel hebben we die tip en nog twee andere tips voor je verzameld waardoor ook jij kunt beginnen aan een duurzaam leven.

Stap over op groene (zakelijke) energie

Of je nu veel thuis bent of juist op kantoor op zoek bent naar een groenere oplossing voor je energie: zakelijke energie is beter wanneer het groen is. Waarom? Heel simpel: groene energie is verantwoorde energie die wordt opgewekt door natuurlijke bronnen zoals wind en zon. De bronnen voor deze energie gaat nooit ‘op’, zoals wel het geval is bij de bronnen voor grijze energie (energie die we kennen als ‘gewone’ energie). Via de vergelijkingstool op Minder.nl check je eenvoudig welke groene aanbieder het beste bij jou past. Je kunt niet alleen kiezen voor het afnemen van groene energie, je kunt het ook zelf opwekken. Investeer bijvoorbeeld in zonnepanelen op het dak van je kantoor of woonhuis en je hebt dé manier van opwekken van duurzame energie te pakken. Zo’n investering kost eenmalig zeker wat geld, maar zal je uiteindelijk alleen maar geld opleveren.

Water besparen in dagelijks gebruik

Ook voor watergebruik binnen het kantoorleven of in je woning kun je tegenwoordig diverse stappen ondernemen om ervoor te zorgen dat je minder verbruikt. Installeer bijvoorbeeld een waterbesparend systeem op je douche of kraan, waarbij er minder water dan voorheen verloren gaat. Natuurlijk kun je ook zelf besluiten om minder lang of minder vaak te douchen. Extra tip voor mensen die willen besparen op water: er zijn verschillende apps voor je smartphone of tablet die je kunt downloaden waarmee je bewuster wordt van wat je verbruikt. Omdat je hier regelmatig je actuele waterstanden in moet vullen, zal de app precies weergeven wat beter kan en hoe je kunt besparen. Ideaal!

Kies voor refurbished apparatuur

Een paar nieuwe laptops aanschaffen voor werk? Of heeft een medewerker een nieuwe telefoon nodig? De verleiding is groot om in het dagelijkse leven én het kantoorleven dergelijke producten nieuw te bestellen, maar wist je dat je tegenwoordig ook goedkoper en net zo goed uit bent qua kwaliteit met refurbished producten? Refurbished apparatuur, zoals laptops, printers en smartphones, zijn items die tweedehands zijn, maar compleet zijn opgelapt. Ze krijgen dus een tweede leven en doen het vaak alsof ze nieuw zijn. Hiervoor betaal je als klant een veel lagere prijs dan wanneer je zo’n product nieuw zou kopen én het is beter voor het milieu. Een win-win situatie dus. Welke stappen ga jij ondernemen naar een groener leven?

Posts created 28

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven