Man laptop

Hoe je het beste energiecontract vindt voor je bedrijf

Vandaag de dag hoef je niet meer dagenlang te zoeken en te vergelijken welk energiecontract het beste bij je bedrijf past. Dat komt omdat je online gemakkelijk kunt invullen wat je wensen zijn en er automatisch voor jou wordt gekeken welke zakelijke energieleveranciers daar het beste bij passen. Energie-zakelijk.nl is bijvoorbeeld zo’n website waar je binnen no time meerdere zakelijke energiecontract met elkaar kunt vergelijken. Toch zijn er bij het invullen van je wensen omtrent de energie nog wel wat punten waar je op moet letten. In dit artikel lees je meer over hoe je het beste en meest passende energiecontract voor je bedrijf vindt.

Bekijk je recente zakelijke jaarverbruik

De reden dat de meeste ondernemers over willen stappen van zakelijk energiecontract is omdat ze willen besparen op de jaarlijkse kosten. Daarom is het goed om te weten wat je jaarlijkse verbruik is en wat je daar op dit moment voor betaalt. Stel, je wilt MKB energie afsluiten en daarvoor de beste prijs betalen. Pak je recente jaarverbruik erbij en bekijk de kosten die je hebt gemaakt over het eerdere jaar. Haal daar de netbeheerkosten en de overheidsheffingen af en je hebt een goed beeld van de kosten van puur je zakelijke energie. Vervolgens kun je op basis daarvan gaan beginnen met het vergelijken van verschillende energieleveranciers via de eenvoudige tool van bijvoorbeeld Minder.nl.

Check de contractduur van zakelijke energie

Tijdens het checken van verschillende aanbieders van zakelijke energie is het belangrijk om voor jezelf te weten hoe lang je een contract aan wilt gaan. Ben je op zoek naar een zakelijk energiecontract van één jaar of wil je liever een contract afsluiten voor twee of drie jaar? Sommige aanbieders bieden je een langer contract aan voor een wel heel aantrekkelijke prijs, terwijl het in andere gevallen juist interessanter is om ieder jaar over te stappen naar een nieuwe energieleverancier. Bekijk daarom goed wat voor jou de handigste en vooral meest goedkope optie is zodat je kunt profiteren van de juiste energie voor de juiste prijs.

Kies je voor een variabel of vast tarief?

Ook kom je voor de keuze te staan of je wilt gaan voor een variabel of een vast tarief. Bij een variabel tarief is er een kans dat het tarief tweemaal per jaar gewijzigd kan worden. Een vast tarief ligt echter, zoals de naam het al zegt, vast voor de duur van het contract. Automatisch betekent dat dat je met een vast contract meer zekerheid hebt, want je weet precies wat je moet betalen. Een variabel tarief kan echter weer goedkoper uitpakken op de helft van het jaar, hoewel dit ook geldt dat het juist duurder kan worden. Over het algemeen is de regel dat een vast tarief uiteindelijk goedkoper is voor een bedrijf. Voor welk tarief kies jij?

Posts created 28

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven