hond

Wat zijn de meest populaire hondenrassen?

De hond is natuurlijk de beste vriend van de mens. En niet voor niets natuurlijk, honden zijn trouw, lief en energiek. Iedereen wordt blij van hun hond als ze thuis komen. Er zijn echter enorm veel verschillende hondenrassen, namelijk wel meer dan 350,  en elk ras heeft zijn eigen kenmerken. Zo staat een labrador bekent als een waterliefhebber, maar moet een chihuahua hier meestal weinig van hebben. In deze blog bespreek ik de meest populaire hondenrassen in Nederland en geef ik een beetje meer inzicht in eigenschappen van deze rassen.

Retrievers (Golden en Labrador)

Bovenaan deze lijst kunnen de retrievers gevonden worden. Er bestaan golden retrievers en labrador retrievers. De labrador is het populairst in Nederland, maar de golden retriever is ook erg gewild. Beide rassen zijn super actief en extreem vrolijk. Zodoende kunnen ze meestal ook erg goed met kinderen omgaan en worden dan ook vaak als familiehond omschreven. Zoals al eerder genoemd houden deze soort honden er ook van om een zwemmetje te maken in een meer of in de zee (eigenlijk in elk op water lijkend fenomeen). Wel zijn het vrij grote honden en hebben zij altijd honger, dus moet je wel op het gewicht van deze hond blijven letten. Ook zodoende heeft de retriever veel beweging nodig en is het dus handig om een ballenwerper bij de dierenwinkel te kopen zodat je je hond kan laten apporteren. Deze labrador is er in de kleuren blond, chocola en zwart en zoals de naam als zegt is de golden retriever goudblond gekleurd. De vacht van de labrador is wat korter dan die van de golden retriever.

Duitse herder

De Duitse herder staat natuurlijk vooral bekend als goede waakhond, dit komt doordat dit ras erg intelligent is, maar ook erg trouw, moedig en gehoorzaam. Het is een grote gespierde hond die gekenmerkt worden door hun mooie lange vacht die bestaat uit een mix van zwarte en goudblonde stukken.

Berner Sennen

Een populair, maar qua naam iets minder bekend, hondenras is Nederland is de Berner Sennenhond. Ook deze hond staat bekend als een familiehond door zijn rustige en gehoorzame aard. Het is een grote, soms beetje lompe, hond die niet gemaakt is voor lange wandelingen. Dit ras heeft een redelijk lange vacht die vaak donker gekleurd is en in het gezicht en bij de poten heeft hij dan witte en karamelkleurige plekken vacht.

Bull terrier

De bull terrier is een wat kleinere hond, maar deze is zeker niet minder sterk dan de rest. Het is namelijk een en al bonk spier op kortere pootjes. Door deze eigenschappen heeft de bull terrier ook een minder goede naam gekregen als vechthond. Echter kan een bull terrier als deze goed is opgevoed juist een superlieve familiehond zijn.

Chihuahua

De chihuahua is de kleinste hond op deze lijst en is meer het formaatje schoothond. Dit ras bestaat er zowel met een korte vacht als een iets langere vacht en bestaat er ook in bijna alle kleuren. Het is een vrolijk, maar erg dapper hondje. Het moet je namelijk niet verbazen als deze kleine schoothond staat te blaffen tegen een grote retriever. Het zijn lieve beestjes en zijn zodoende familiebestendig, echter kunnen chihuahua’s zich makkelijk bezeren waardoor het met kinderen opletten geblazen is.

Berichten gemaakt 37

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven